Într-o cratiță adăugăm zahărul, untul și mierea, punem la foc mic, amestecăm regulat până se topește zahărul.
Scoatem de pe foc și lăsăm să se răceasca puțin.
Într-un bol amestecăm ghimbirul, scorțișoara, cacao, sarea și radem coaja de la o jumătate de lămâie, amestecăm și spargem oul- mixăm cu un tel tot 2-3 minute.
Turnăm amestecul pregătit mai devreme deja răcit.
Într-un alt bol amestecăm făina cernută cu praful de copt.
Treptat în 4 tranșe adăugăm ingredientele solide în amestec, frământăm și formăm un disc, învelim cu folie de plastic și dăm la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.
Scoatem aluatul și întindem între 2 foi de copt, cu o grosime de 3-4 mm.
Decupăm forme de frunze sau improvizați cu orice forme doriți.
Transferăm figurile într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt.
Dăm în cuptorul preaîncălzit la Temperatura 180 °C pentru 10-12 minute ( sau pînă marginele încep să se rumenească ).
Scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească.
Decorăm marginele cu creioane speciale de contur, iar mijlocul îl umplem cu ciocolată albă topită.
Lasăm la rece pentru 10-15 minute și putem servi. Poftă Bună!