Căsuța din turtă dulce

Căsuța din turtă dulce

(0 Recenzii)
Căsuța din turtă dulce
  • Timp de pregătire: 60 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 120 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină albă
    500 g
  • Bicarbonat de sodiu
    2
  • Unt Căsuța Mea 82,5%
    125 g
  • Zahăr
    100 g
  • Scorțișoară
    1
  • Pudră de ghimbir
    1
  • Miere
    170 g
  • Zahăr pudră
    300 g
  • Suc de lămâie
    2

Instrucțiuni

  1. Într-o cratiță cu fundul mai gros adaugăm: zahărul, mierea și mirodeniile.
  2. Punem cratița la foc mic și amestecăm pînă se încorporează ingredientele împreună ( dar în nicitr-un caz nu fierbem)
  3. Turnăm amestecul într-un bol , adăugăm bicarbonatul de sodiu și mixăm, adăugăm untul foarte rece tăiat cubulețe ( amestecăm până se topește ).
  4. Deasupra adăugăm oul, iar amestecăm și la final încorporăm făina în cîteva tranșe, apoi formăm o bilă.
  5. Întindem aluatul pe o hîrtie de copt cu o grosime de 5 mm.
  6. Tăiem formele păreților ( mărimele găsiți mai jos ).
  7. Acoperișul x 2: • 5 cm x 9 cm Fasade x2 + 1 cu ușă: • 5,5 cm înălțimea + 7,5 cm înălțime cu înclinație și lățimea 7,5 cm Usa x1: • 3 cm+ 4 cm
  8. Înlărurăm excesul de aluat și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru 10 minute sau pînă se rumenesc frumos.
  9. Scoatem și răcim complet.
  10. Într-un alt bol adăugăm albușurile de ou și zahărul.
  11. Mixăm cu ajutorul unui mixer 4-5 minute, turnăm sucul de lămâie continuăm să mixăm încă 1 minut.
  12. Transferăm glazura primită într-un sac pentru cofetărie, tăiem vîrful scurt în așa fel în cît să putem desena ornamentele.
  13. Desenăm pereții, acoperișul și detaliile cu diferite ornamente.
  14. După ce s-a uscat bine, lipim pereții cu glazură și continuăm cu acoperișul.
  15. Lăsăm să se răcească complet, ș,i la final desenăm zăpadă, acoperind micile minosuri.
  16. Uscăm bine și servim pe masa de sărbătoare alături de cei dragi.
  17. Crăciun fericit!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare