Cozonac cu ciocolată, fistic și nuci

Cozonac cu ciocolată, fistic și nuci

(0 Recenzii)
Cozonac cu ciocolată, fistic și nuci
  • Timp de pregătire: 120 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 180 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făina de grâu este albă
    Făina de grâu este albă
    1 kg
  • Lapte Căsuța Mea 3,5%
    Lapte Căsuța Mea 3,5%
    500 ml
  • Zahăr alb
    Zahăr alb
    250 g
  • Unt Căsuța Mea 82,5%
    Unt Căsuța Mea 82,5%
    250 g
  • Drojdie uscată
    Drojdie uscată
    20 g
  • Gălbenuș de ou
    Gălbenuș de ou
    8 buc
  • Esență de portocale
    Esență de portocale
    1 linguriță
  • Esență de vanilie
    Esență de vanilie
    1 linguriță
  • Coajă de lămâie
    Coajă de lămâie
    2 buc
  • Sare
    Sare
    vârf
  • Cremă de ciocolată
    Cremă de ciocolată
    400 g
  • Cremă de nuc
    Cremă de nuc
    300 g
  • Carne de vită tocată
    Carne de vită tocată
    250 g
  • Picături de ciocolată
    Picături de ciocolată
    200 g
  • Migdalele
    Migdalele

Instrucțiuni

  1. Se amestecă laptele călduț, drojdia uscată și 2 linguri de zahăr până se dizolvă.
  2. Adăugăm făina, zahărul rămas, gălbenușurile, coaja rasă de lămâie, esența de lămâie, esența de portocală și sarea.
  3. Amestecăm, turnăm untul topit și răcit, continuăm să amestecăm apoi frământăm 15 minute.
  4. Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei sau unt și lăsăm să crească 90 de minute, sau până își dublează volumul.
  5. După ce a crescut împărțim aluatul în 4 bucăți egale, modelăm fiecare bucată în bile.
  6. Întindem câte o bilă în formă dreptunghiulară, ungem cu jumătate din crema de ciocolată, ( lăsând marginile goale ), presărăm cu jumătate din nucile măcinate, la final adăugăm jumătate din picăturile de ciocolată și rulăm.
  7. Lasăm deoparte și întindem cea dea 2-a bucată. Ungem cu crema de fistic. Peste presărăm cu un strat de nuci și picături de ciocolată.
  8. Se rulează și se împletește cozonacul. Transferăm într-o tavă cu Diametru 31x16 cm. Vom proceda în același fel și cu celelalte 2 bucăți rămase .
  9. Lăsăm cozonacii să crească pentru aproximativ 40 de minute sau până își dublează volumul. Înainte de coacere se ung cozonacii cu ou bătut și se presară cu migdale mărunțite, apoi coacem 50-60 de minute, temperatura 155 C.
  10. Lăsăm să se răcească măcar o oră și savurăm. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare