Se amestecă laptele călduț, drojdia uscată și 2 linguri de zahăr până se dizolvă.
Adăugăm făina, zahărul rămas, gălbenușurile, coaja rasă de lămâie, esența de lămâie, esența de portocală și sarea.
Amestecăm, turnăm untul topit și răcit, continuăm să amestecăm apoi frământăm 15 minute.
Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei sau unt și lăsăm să crească 90 de minute, sau până își dublează volumul.
După ce a crescut împărțim aluatul în 4 bucăți egale, modelăm fiecare bucată în bile.
Întindem câte o bilă în formă dreptunghiulară, ungem cu jumătate din crema de ciocolată, ( lăsând marginile goale ), presărăm cu jumătate din nucile măcinate, la final adăugăm jumătate din picăturile de ciocolată și rulăm.
Lasăm deoparte și întindem cea dea 2-a bucată.
Ungem cu crema de fistic.
Peste presărăm cu un strat de nuci și picături de ciocolată.
Se rulează și se împletește cozonacul.
Transferăm într-o tavă cu Diametru 31x16 cm.
Vom proceda în același fel și cu celelalte 2 bucăți rămase .
Lăsăm cozonacii să crească pentru aproximativ 40 de minute sau până își dublează volumul.
Înainte de coacere se ung cozonacii cu ou bătut și se presară cu migdale mărunțite, apoi coacem 50-60 de minute, temperatura 155 C.
Lăsăm să se răcească măcar o oră și savurăm.
Poftă bună!