Mousse cu căpșuni și vanilie

Mousse cu căpșuni și vanilie

(0 Recenzii)
Mousse cu căpșuni și vanilie
  • Timp de pregătire: 90 min.
  • Timp de gătire: 50 min.
  • Timp total: 140 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Zahăr brun
    Zahăr brun
    50 g
  • Proteine ​​de ou
    Proteine ​​de ou
    50 g
  • Făină de migdale
    Făină de migdale
    50 g
  • Amidon de porumb
    Amidon de porumb
    8 g
  • Gelatină
    Gelatină
    5 g
  • Puree de căpșuni
    Puree de căpșuni
    150 g
  • Căpșune
    Căpșune
    150 g
  • Ciocolată albă
    Ciocolată albă
    80 g
  • Smântână dulce (frișcă) Căsuța Mea 33%
    Smântână dulce (frișcă) Căsuța Mea 33%
    100 ml
  • Lapte Căsuța Mea 2,5%
    Lapte Căsuța Mea 2,5%
    300 ml
  • Vanilie
    Vanilie
    2 frunze

Instrucțiuni

  1. Se bat albușurile cu zahărul aproximativ 10 minute , adăugăm făina de migdale împreună cu amidonul de porumb, amestecând cu o spatulă, transferăm aluatul într-un inel de copt tapetat cu folie metalică, Diametru 17-18 cm.
  2. Coacem blatul la temperatura 170 C, până se rumenește frumos, acoperiți cu folie alimentară până la contact și lăsați să se răcească.
  3. Se încălzește piureul de căpșuni la temperatura 60-70 C, se ia de pe plită și se adaugă gelatina prealabil înmuiată și scursa de lichid.
  4. Se amestecă piureul de căpșuni cu căpșuni împreună cu căpșunile proaspete tăiate cubulețe.
  5. Turnăm peste pandișpanul răcit și dăm la congelator.
  6. Piureul de căpșuni se încălzește pa temperatura 60-70 C. Într-un alt vas se adună ciocolată de căpșuni, gelatina umflată și scursă de lichid, turnați piureul de căpșuni, și bateți amestecul cu un blender, răcim până la temperatura 30 C.
  7. Într-un alt vas, se bate smântâna dulce până la vârfuri tari.
  8. Încorporați smântâna dulce în amestecul de căpșuni. Turnați mousse-ul peste jeleul de căpșuni și înghețați 4-5 ore.
  9. Ducem în punctul de fierbere, laptele împreună cu semințele de vanilie . Într-un alt vas, colectați, ciocolata albă și gelatina umflată-scursă de lichid, turnați laptele împreună cu semințele peste și punctați cu un blender, răcim până la temperatura 23-25 C, se adaugă smântâna dulce bătută și încorporăm împreună.
  10. Se toarnă mousse-ul într-o formă de silicon cu Diametru 22 cm , am scos umpluturile prealabil din formă și scufundăm în mousse, apoi dăm la congelator pentru câteva ore.
  11. Când prăjitura este înghețată scoatem din formă și dăm la frigider pentru decongelare. Decorăm după preferințe și savurăm cu plăcere. 🍓 Pofta buna!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare