Supă-cremă franceză de ciuperci

Supă-cremă franceză de ciuperci

(0 Recenzii)
Supă-cremă franceză de ciuperci
  • Timp de pregătire: 30 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 90 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Ceapă
    1 buc
  • Morcov
    2 buc
  • Țelină
    1 buc
  • Verdeață
    1 buc
  • Apă
    1 l
  • Amestec de ciuperci
    700 g
  • Praz
    1 buc
  • Unt Căsuţa Mea 72,5% Țărănesc
    100 g
  • Făină albă
    50 g
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • Gălbenuș de ou
    2 buc
  • Smântână dulce (frișcă) Căsuța Mea 33%
    120 ml

Instrucțiuni

  1. 1. Pentru bulion, într-o cratiță, adăugați ceapa, morcovul, țelina, verdeața, picioruțele ciupercilor, turnați apa și fierbeți 20 de minute sub capac.
  2. 2. Într-o cratiță topiți 50 grame- unt, adăugați ceapa tăiată mărunt și căliți aproximativ 10 minute, temperatură mică până este transparentă.
  3. 3. Adăugați făina, amestecați și prăjiți 2-3 minute, apoi adăugați câte puțin din bulionul fierbinte, amestecând continuu.
  4. 4. Adăugați jumătate din ciuperci și gătiți 20 de minute, apoi scurgem printr-o sită supa.
  5. 5. Topim untul rămas într-o tigaie, scurgeți sucul de lămâie, adăugați ciupercile rămase, asezonăm cu sare și piper după gust și gătim 15 minute.
  6. 6. Se pune supa din nou în cratița, se adaugă ciupercile călite, ducem în punctul de fierbere Temperatura Mică.
  7. 7. Amestecați frișca împreună cu gălbenușurile și se toarnă într-un jet subțire, amestecând continuu până se îngroașă ( NU FIERBEȚI ).
  8. 8. Serviți supa cu ciuperci prăjite, ulei și verdeață .
  9. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare