Se amestecă, făina cernută împreună cu untul foarte rece, încorporând ingredientele cu degetele până obținem un aluat sfărmicios.
Adăugăm gălbenușul împreună cu apa rece și frământați aluatul.
Întindeți aluatul între doua foi de copt cu o grosime de 4-5 mm, într-o formă dreptunghiulară.
Transferăm într-o tavă dreptunghiulară , formăm baza și laturile .
Acoperim cu hârtie și greutate, apoi se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Îndepărtăm greutatea și mai coacem 5 minute.
PENTRU UMPLUTURĂ: se bat ouăle cu laptele, asezonăm cu sare și piper după gust, adăugăm cașcavalul moale răzuit, amestecăm.
Odată ce tarta este scoasă din cuptor, întindeți la bază sos-ul pesto, apoi presărați cu 2/3 din cașcavalul tare , așezați tulpinele de sparanghel, turnăm umplutura, acoperim cu cașcavalul rămas.
Coaceți tarta 25 minute sau până devine ușor aurie.
Presărăm cu verdeață și savurăm .
Poftă buna!