Tort cu сacao și vișină

Tort cu сacao și vișină

(0 Recenzii)
Tort cu сacao și vișină
  • Porții: 8 persoană
  • Timp de pregătire: 300 min.
  • Timp de gătire: 120 min.
  • Timp total: 420 min.

YouTube видео

Portie
8

Pentru aluat:

  • Făină albă
    600 g
  • Unt Căsuţa Mea 72,5% Țărănesc
    330 g
  • Zahăr pudră
    200 g
  • Ou de găină
    2 buc
  • Pudră de cacao
    70 g
  • Praf de copt
    15 g
  • Sare
    1 vârf

Pentru cremă:

  • Smântână Căsuța Mea 20%
    400 g
  • Brânză de vaci Căsuța Mea 9%
    250 g
  • Mascarpone
    200 g
  • Zahăr
    160 g
  • Amidon de porumb
    30 g
  • Zahăr vanilat
    10 g
  • Vișine în suc propriu
    după gust
  • Ou de găină
    2 buc

Pentru decor:

  • Cremă de brânză
    300 g
  • Unt Căsuţa Mea 72,5% Țărănesc
  • Zahăr pudră

Instrucțiuni

  1. Pentru aluat: batem untul la Temperatura сamerei cu zahărul pudră și praful de sare.
  2. Încorporăm oul, cernem făina cu pudra de cacao și praful de copt.
  3. Amestecăm apoi formăm o bilă. Împărțim în 8 bucăți egale și formăm biluțe.
  4. Întindem fiecare bilă cu diametru 20 cm.
  5. Dăm la frigider pentru 1 oră.
  6. Scoatem cîte o foaie de aluat, înțepăm pe alocuri cu o furculiță și coacem 8 minute la temperatura 200 C.
  7. Scoatem tăiem un cerc cu diametru de 18 cm și înlăturăm excesul de aluat.
  8. Pregătim crema. Batem într-o cratiță Smântâna, ouăle, zahărul, zahărul vanilat și amidonul de porumb.
  9. Fierbem crema 10-15 minute , la foc mediu- mic, amestecînd mereu.
  10. Transferăm crema într-un vas, acoperim cu peliculă pînă la contactul cu crema, și dăm la frigider pentru 3-4 ore.
  11. Scoatem crema adăugăm crema de mascarpone, mixăm cu un mixer 3-4 minute, adăugăm brânza de vaci (rasă prin sită ) și mai mixăm 1 minut.
  12. Pe un platou de servit adăugăm o lingură de cremă la mijloc și pe rînd așezăm cîte o un blat de aluat apoi cremă , cîteva vișine scurse de suc și continuăm tot așa până finisăm blaturile și crema.
  13. Dăm la frigide pentru 1 oră.
  14. Pentru Crema de Decor. Batem crema de brânză cu zahărul pudră și untul la temperatura camerei, 5 minute.
  15. Scoatem tortul după 1 oră și decorăm cu crema de brânză atît baza cît și laturile.
  16. Decorăm cu vișină liofilizată.
  17. Dăm la frigider pentru 6-7 ore.
  18. Scoatem și decorăm cu mentă apoi tăiem și servim cu plăcere.
  19. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare