Pentru aluat, se amestecă, laptele, zahărul, sarea și drojdia proaspătă.
Lăsăm pentru 15 minute, să se activeze drojdia.
Adăugați făina, frământați 10 minute, modelând o cocă de aluat.
Acoperim cu folie și lăsăm pentru 15 minute să se odihnească.
Împărțiți aluatul în 4 bucăți, acoperim cu folie și lăsăm pentru 20 de minute să se odihnească din nou.
Se întind foile pe rând cu diametru de 16 cm, le ungem generos cu ulei și le punem una peste alta într-o farfurie, acoperim și lăsăm pentru 30 de minute să se odihnească.
Pentru umplutură, amestecați, brânza de vaci, oul și sarea.
Se întind foile pe rând pe suprafața de lucru unsă cu ulei, adăugați umplutura și rulați.
Transferăm plăcintele pe o tavă, ungeți cu gălbenuș și coaceți 30-40’de minute, temperatura 180 C.
Savurați plăcintele calde.
Poftă bună.