Tartă întoarsă cu mere

Tartă întoarsă cu mere

(0 Recenzii)
Tartă întoarsă cu mere
  • Timp de pregătire: 50 min.
  • Timp de gătire: 70 min.
  • Timp total: 120 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină
    Făină
    160 g
  • Praf de copt
    Praf de copt
    2 g
  • zahăr
    zahăr
    120 g
  • Zahăr vanilat
    Zahăr vanilat
    2 g
  • Sare
    Sare
    2 g
  • Gălbenuș
    Gălbenuș
    2
  • Scorțișoară
    Scorțișoară
    1
  • zahăr
    zahăr
    120 g
  • Făină de migdale
    Făină de migdale
    40 g

Instrucțiuni

  1. Pentru aluat. Amestecăm făina, pudra de migdale și praful de copt.
  2. Într- un alt vas batem untul cu un tel sau mixer, adăugăm zahărul, zahărul vanilat, sarea și continuăm să batem.
  3. Încorporăm gălbenușurile pe rînd, adăugăm amestecul solid și amestecăm totul bine.
  4. Întindem aluatul între 2 foi de copt cu o grosime de 1 cm.
  5. Transferăm în congelator pentru 30 minute.
  6. Între timp: curățim, îndepărtăm cotorul și împărțim în 4 părți egale merele.
  7. Într-o tigaie topim untul, adăugăm scorțișoara și feliile de mere.
  8. Călim 5 minute la foc mic.
  9. Lăsăm merele să se răcească complet.
  10. Pentru Caramelă. Topim zahărul într-o cratiță, oprim plita și adăugăm untul. Încorporăm cu o spatulă.
  11. Turnăm caramela într-o formă cu diametru 20 cm. ( dacă este detașabilă neapărat tapetăm cu hîrtie de copt )
  12. Așezăm feliile de mere , pînă numai există spațiu gol în formă.
  13. Coacem 15 minute, la temperatura 180 C.
  14. Micșorăm temperatura 170 C, mai coacem 20 minute.
  15. Scoatem aluatul din congelator, taiem un inel cu diametru 20 cm.
  16. Adăugăm aluatul peste mere, facem cîteva găuri și mai coacem 30-35 minute..
  17. Întoarcem tarta pe un platou și o servim atât caldă cât & rece.
  18. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare