🍋 Pentru aluat:
Amestecăm făina cu zahărul și coaja de lămâie, adăugăm untul cu oul, amestecăm și modelăm o bilă.
Întindem aluatul într-o formă cu Diametru 20 cm, ridicăm laturile de 2 cm, dam in congelator pentru 30 minute.
Acoperim cu folie de copt , adăugăm greutate și coacem 15 minute la Temperatura 200, îndepărtăm greutatea și mai coacem 7 minute ( sau până se rumenește ).
🍋 Pentru cremă:
Într-o cratiță amestecăm zahărul cu amidonul de porumb, adaugam coaja de portocală, sucul de portocală și 130 ml apa, amestecam, turnăm apa rămasă.
Punem la plită din moment ce dă în clocot fierbem 1 minut.
Adăugăm gălbenușurile amestecate , amestecăm mai fierbem 1 minut, mixând energic, adaugam untul,amestecam din nou.
Lăsăm să se răcească și adăugăm crema peste blat.
Pentru bezea:
Batem albușurile cu zahărul și sarea 10-12 minute.
Acoperim tarta cu bezea și dăm la cuptor pentru 10-15 minute sau până se rumenește ușor.