Tort japonez din clătite cu ceai matcha

Tort japonez din clătite cu ceai matcha

(0 Recenzii)
Tort japonez din clătite cu ceai matcha
  • Timp de pregătire: 60 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 120 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Ouă de găină
    Ouă de găină
    200 g
  • Sare
    Sare
    1/2 linguriță
  • Zahăr alb
    Zahăr alb
    135 g
  • Lapte Căsuța Mea 2,5%
    Lapte Căsuța Mea 2,5%
    485 ml
  • Făina de grâu este albă
    Făina de grâu este albă
    420 g
  • Unt
    Unt
    45 ml
  • apei
    apei
    465 ml
  • Amidon de porumb
    Amidon de porumb
    50 g
  • Gălbenuș de ou
    Gălbenuș de ou
    75 g

Instrucțiuni

  1. Bateți ouăle cu sarea și zahărul până se omogenizează. Se toarnă laptele și se adaugă făina amestecată cu ceaiul matcha .
  2. Odată ce aluatul a devenit suficient de omogen, turnați uleiul și apa clocotită. Prăjim clătitele pe o tigaie încinsă, după coacere decupați clătitele de 16-17 cm.
  3. Amestecați amidonul împreună cu zahărul. Adăugați gălbenușurile și amestecați bine.
  4. Se toarnă o parte din laptele foarte fierbinte, amestecați . Turnați laptele rămas, amestecați din nou până la omogenizare.
  5. Turnați într-o cratiță , puneți la plită, amestecați continuu până se îngroașă. Se ia de pe plită și se adaugă untul moale.
  6. Lăsăm să se răcească complet, apoi se bate 3-4 minute crema pănă crema devine neteda.
  7. Asamblați tortul în straturi: Clătita, Cremă, Clătită Cremă… Tot așa până finisăm toate ingredientele .
  8. Dați tortul pentru 3 ore la frigider pentru stabilizare. Înainte de servire se decorează cu ceai matcha și zmeură liofilizata . Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare