Baghetă franțuzească

Baghetă franțuzească

(0 Recenzii)
Baghetă franțuzească
  • Timp de pregătire: 90 min.
  • Timp de gătire: 40 min.
  • Timp total: 130 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină
    550 g
  • Sare
    12 g
  • Drojdie uscată
    5 g
  • Ulei
    2

Instrucțiuni

  1. Amestecăm apa la Temperatura Camerei cu drojdia uscată. Într-un alt vas amestecăm: făina cu sarea, turnăm amestecul de apă cu drojdie & untul topit, amestecăm din nou apoi frământăm 5-7 minute.
  2. Transferăm aluatul într-un alt vas uns cu ulei, acoperim cu folie alimentară & lăsăm să crească 40 minute, într-un loc călduț.
  3. După 40 de minute, adunăm aluatul de la margine spre mijloc, acoperim din nou cu folie alimentară & lăsăm să crească din nou 40 de minute.
  4. Repetăm pentru a 3-a oară procedura & mai lăsăm pentru 15 minute să crească.
  5. Scoatem aluatul pe suprafața de lucru, împărțim în 2 bucăți aproximativ egale , întindem fiecare bucată de aluat într-o formă dreptunghiulară , răsucim partea lungă ( după fiecare răsucire aplatizăm puțin marginile).
  6. Transferăm aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină, formăm niște bariere din hârtie, acoperim cu un prosop umezit & lăsăm să crească 40-45 minute.
  7. Presărăm baghetele cu făină. Facem niște tăieturi oblice cu un cuțit bine ascuțit & le dăm pentru 20 minute la Temperatura 250 C, regim umed cu ventilație. Apoi mai coacem 20 de minute fără ventilație.
  8. Scoatem , lăsăm pentru 20 de minute să se răcească & savurăm din baghetele calde. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare