Cartofi țărănești în sos de smântână

Cartofi țărănești în sos de smântână

(0 Recenzii)
Cartofi țărănești în sos de smântână
  • Timp de pregătire: 20 min.
  • Timp de gătire: 30 min.
  • Timp total: 50 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Cartofi
    Cartofi
    1 kg
  • Boia afumată
    Boia afumată
    1 linguriță
  • Sare
    Sare
    după gust
  • Castravete
    Castravete
    1 buc
  • Usturoi
    Usturoi
    1 cățel
  • Mărar
    Mărar
    4
  • Piper negru măcinat
    Piper negru măcinat
    după gust

Instrucțiuni

  1. Curățim cartofii șii tăiem în 6 părți
  2. Punem cartofii într-o cratiță cu apă sărată clocotită.
  3. Fierbem 5 minute.
  4. Scurgem cartofii de apă.
  5. Într-un bol turnăm untul topit, adăugăm boia de ardei dulce afumată, sare și amestecăm.
  6. Adăugăm cartofii , amestecăm bine toate ingredientele.
  7. Punem cartofii într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt.
  8. Dăm în cuptorul preîncălzit la Temperatura 250 C pentru 30 de minute.( amestecăm de cîteva ori cartofii pentru a primi o crustă )
  9. Între timp pregătim Sosul: Într-un vas amestecăm smântâna, maioneza, castravetele dat prin răzătoare, usturoiul & mărarul tocate foarte mărunt, condimentăm cu sare & piper negru.
  10. Amestecăm totul bine.
  11. Scoatem cartofii și servim imediat cît timp sunt crocanți la exterior și moale în interior.
  12. Poftă Bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare