Ciocolată Dubai cu zmeură

Ciocolată Dubai cu zmeură

(0 Recenzii)
Ciocolată Dubai cu zmeură
  • Timp de pregătire: 60 min.
  • Timp total: 60 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Aluat kataifi
    1/2 pahar
  • Unt Căsuța Mea 82,5%
    1 lingură
  • Fistic mărunțit
    320 g
  • Zmeură
    1 lingură
  • Ciocolată cu lapte
    250 g

Instrucțiuni

  1. Mai întîi de toate adăugăm kataifi într-o tigaie medie, la foc mic, împreună cu untul (dacă doriți să-l folosiți). Prăjim încet, amestecând din când în când, până când se face auriu deschis și devine crocant. După ce este gata, puneți-l deoparte să se răcească.
  2. Topim ciocolata la bain-marie, având grijă să o amestecați continuu pentru a evita arderea. Odată topită, luăm ciocolata de pe foc și o lăsăm să se răcească puțin, în timp ce ne ocupăm de kataifi.
  3. Când kataifi s-a răcit la temperatura camerei, îl punem într-un castron mediu și adăugăm crema de fistic și zmeura liofilizată (dacă folosim). Amestecăm bine până când toate ingredientele sunt complet integrate.
  4. Turnăm ciocolata topită într-o formă, o înclinăm pentru a acoperi fundul și părțile laterale ale formei, apoi răsturnăm ușor pentru a lăsa excesul de ciocolată să se scurgă. Punem imediat forma la congelator pentru aproximativ 10 minute, până când ciocolata se întărește. Dacă observăm că ciocolata este prea lichidă, repetăm acest pas pentru o consistență mai groasă.
  5. Împărțim amestecul de kataifi în două părți și îl întindem uniform pe ambele părți ale batonului de ciocolată. Turnăm restul de ciocolată deasupra și utilizăm o spatulă pentru a netezi suprafața.
  6. Punem din nou forma la congelator pentru încă 15-30 minute, până când se fixează complet.
  7. Scoatem ciocolata cu grijă din formă și o învelim cu hârtie de copt. Ea se poate servi imediat sau păstra la frigider. Înainte de a servi, o lăsăm câteva minute la temperatura camerei. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare