Tăiați cartofii curățați în bețișoare lungi cu o grosime de 6 mm.
Clătim cartofii în apă rece.
Apoi puneți-i într-o cratiță cu apa clocotită, oțet și sare.
Aduceți la fierbere Temperatura Mare , apoi reduceți imediat Temperatura Mică și gătiți 10 minute.
Apoi scoateți pe prosoape de hârtie, lăsați să se absoarbe lichidul.
Într-o oală cu ulei bine încinsă adăugați cartofii în trei loturi & prăjim un minut.
Scoateți pe prosoape de hârtie.
Lăsați cartofii să se răcească 30 de minute.
Încălziți din nou uleiul, și prăjim din nou cartofii în loturi câte 4 minute, amestecând periodic.
Scoatem pe prosoape de hârtie .
Pentru sos, amestecați, smântâna, mărarul tocat foarte mărunt, usturoiul răzuit sau tocat și sare după gust.
Pentru sos, amestecați, smântâna, mărarul tocat foarte mărunt, usturoiul răzuit sau tocat și sare după gust.