Chifle pentru burger

Chifle pentru burger

(0 Recenzii)
Chifle pentru burger
  • Timp de pregătire: 240 min.
  • Timp de gătire: 30 min.
  • Timp total: 270 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Lapte Căsuța Mea Gama Premium 3.4% - 6.0%
    180 ml
  • Zahăr
    55 g
  • Drojdie uscată
    10 g
  • Ulei
    3/4 lingură
  • Sare
    15 g
  • Făină albă
    850 g

Instrucțiuni

  1. Amestecăm: laptele cu apa călduță, uleiul, ouăle la temperatura camerei, drojdia uscată și zahărul.
  2. Adăugăm sarea și făina cernută, amestecăm cu o lingură apoi continuăm să frămîntăm și să formăm o bilă.
  3. Transferăm bila într-un vas încăpător uns cu ulei, acoperim cu un prosob sau folie alimentară.
  4. Lăsăm să creasca 2 ore într-un loc călduț.
  5. Transferăm aluatul pe masa de lucru, aplatizăm și împărțim în 12 părți egale.
  6. Formăm biluțe,le punem pe suprafața de lucru unsă cu ulei, acoperim cu folie alimentară și lăsăm să crească 1 oră.
  7. Formăm forme din folie de aluminiu la dorință ( pentru chiflele noastre să fie mai înalte) diametru 11,5 și înălțimea de 4,5.
  8. Pe interior adăugăm foaie de copt pentru a nu se lipi.
  9. Aplatizăm din nou biluțele, le formăm din nou și le transferăm în formele confecționate.
  10. Învelim cu folie alimentară, lăsăm să crească încă pentru 1 oră.
  11. Chiflele deja crescute le ungem cu apă și le presurăm cu susan.
  12. Dăm chiflele în cuptorul preîncălzit la temperatura 190 °C pentru 20-23 de minute.
  13. Chiflele sunt atît de moi, pufoase și delicioase.
  14. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare